MINISTARSTVO LJUBAVI

Krivi čovjek. na krivom mjestu. u krivo vrijeme.

SINOPSIS

Britka komedija iz suvremene Hrvatske

Krešo je nezaposlen. Diplomirani biolog na pragu srednjih godina, bez iluzija i posla, zarobljen u braku koji se vjerojatno nije ni trebao dogoditi.

U zemlji traje gospodarska kriza te država traži načine da ispuni praznu državnu blagajnu. 20 godina nakon završetka rata svoju pozornost usmjerava na ratne udovice. Svim onima koje se nisu ponovno udavale, a žive u vanbračnim zajednicama s novim partnerima, bit će oduzeta obiteljska mirovina.

Da bi se izvršile nepopularne mjere, osniva se novi odjel koji treba istražiti udovice koje žive u grijehu prema državi. Kreši o koji ne može mnogo izgubiti pristaje na privremeni angažman u novom odjelu koji mu ponudi njegov moćni punac.

Ali problem je što je Krešo, uz svog novog partnera, ekscentričnog Šikića, potpuno krivi čovjek za posao.


IZ IZJAVE REDATELJA

"...Rat je donio gubitak, patnju, samoću. Naš u braku usamljeni antijunak zarađuje za život istražujući žene koje su se novim ljubavima pokušavaju spasiti samoće. To je zgodan paradoks."
"...pokušavamo se baviti dilemom s kojim se suočava naš junak. Kako biti čestit u ovom nesavršenom svijetu? I naravno to se suprotstavlja dilemi udovica. Kako preživjeti u ovakvom svijetu?"